torsdag 7. mai 2009

Kostbar opplevelse


Det blir mer vanlig å ta med seg en eller annen dings (pc, mobiltelefon..) når en drar til utlandet. Hensikten er å holde seg oppdatert i nyhetsbildet i gamlelandet og holde det sosiale/faglige nettlivet i gang. Enkelte har etter slike turer og bruke av nettet via et norsk abonnement fått seg en ubehagelig overraskelse når de kom hjem til regninga fra teleoperatøren. Eksemplet fra Sverige som Nettavisa skriver om er ikke enestående.

Det er derfor enormt viktig at alle gjør seg kjent med hva nettbruk/surfing koster når en bruker sitt eget norske abonnement i forskjellige land. Du finner prisoversikt og betingelser på teleoperatørenes nettsider. Hvis ikke, kan du få deg en stygg overraskelse ved hjemkomsten. De prisene som er avtalt i hjemlandet (i Norge) kan ofte ganges med både 10 og 100 når du benytter tjenestene i utlandet. Det er den prisen som teleselskapene betaler for å sende data seg i mellom som får kostnadene til å fyke i taket.

For oss som er hyppige nettbrukere får vi bare håpe at det snart kommer løsninger på dette problemet ellers så må det legges inn en ekstra pott i feriekassa. Uansett - sjekk prisene før du bruker ditt mobilabonnement til nettsurfing i utlandet.

Ingen kommentarer: