tirsdag 9. desember 2008

Deling i praksis

To bibliotekarer, Birgithe Schuman-Olsen og Siv Marit Ersdal, i Buskerud har laget en kurspakke innenfor emnet digital kompetanse. Den tar for seg emner som kildesøk, kildekritikk, hvordan bruke kilder og litt om personvern. Det er jo i seg selv ingen sensasjon, og jeg er 100% sikker på at det finnes mange slike opplegg rundt omkring i diverse hyller, på PC-er osv. Men, det som gjør dette forskjellig fra de andre, er at de to damene har lagt dette ut på it's learning Community og gitt alle som bruker it's learning tilgang til hele opplegget - gratis! Jeg har tatt meg den frihet å legge ut et bilde av fagmenyen til høyre her.

Om du ønsker å se nærmere på dette, klikker du på Community, søker opp faget BFK - kurspakke digital kompetanse, og melder deg på faget. Da dukker faget opp i faglista på Hovedsiden i it's learning. Du finner det ikke under arkfanen Fag eller i Snarveier. Elevene melder seg på på samme måten.

Nå kan du gå inn i faget og gjøre deg kjent, tenke, vurdere og planlegge hvordan du eventuelt kan bruke dette. Det finnes ikke oppgaver/tester i kurspakken. De må selvsagt den enkelte lærer lage, rett og vurder selv. Skulle bare mangle.

Om du trenger en ide om hvordan kurspakken kan benyttes, kan du jo sjekke dette innlegget på Tanketråder.

Etter at du og elevene har gjennomført opplegget, melder dere dere ut av faget ved å klikke på slette-ikonet bak faget i faglista.

2 kommentarer:

Ingunn sa...

Så fint at du følger opp og presiserer min litt unøyaktige referanse til denne gavepakken!

Leif sa...

flott - jeg fant ikke faget før du fortalte at jeg måtte lete på hovedsiden