mandag 8. desember 2008

Plagieringskontrollen - igjen


Ingen tvil om at plagieringskontrollen i it's learning er en populær funksjon, men den kan gjøre feile som jeg tidligere skrev i dette innlegget. En må derfor ikke ta alle resultater som god fisk!

I en del tilfeller har det vist seg at i lista over besvarelser har det stått et tall, mens plagieringsrapporten viser andre tall for samme innlevering. Undersøkelser i etterkant kan tyde på at det er tallene i plagieringsrapporten som er de riktige. I tillfellet til høyre er det altså 3% treff, ikke 100% som lista over innleveringer viser. Min oppfordring blir derfor: Sjekk alltid rapporten!

4 kommentarer:

Per B. sa...

Sjekke rapporten kan være lurt ja, det har jeg erfart.Noen ganger har jeg til og med Googla deler av tekst for å dobbeltsjekke. Paranoid?

Kjell sa...

Noen ganger lurer jeg på om vi bruker for mye tid på dette? Kunne vi ha unngått dette ved f.eks å kreve besvarelser av en type som jeg skriver om i innlegget Å bruke digitale dingser? Da vil det bli vanskelig å jukse vha. klipp og lim :-)

Tommy Engen sa...

Hei
Kjenner du til dette eksemplet hvor plagieringskontrollen feiler.
Status er 97% treff. Sammenligningen i rapporten viser 96% - Kommentaren er "Denne teksten er levert via it's learning tidligere". Læreren og elev sier imidlertid at dette ikke stemmer, oppgaven er ikke levert tidligere. - samme feil har skjedd flere ganger for flere lærere.

Kjell sa...

Tommy - Det vanlige her er at eleven har lagret besvarelsen, så gått inn og gjort små endringer og lagra besvarelsen på nytt. Da vi en få denne situasjonen.
Vi og andre har meldt dette inn for lenge siden og it's learning as er klar over dette. Vi har også fått beskjed om at dette er tatt leverandøren av plagieringskontrollen.