fredag 24. oktober 2008

Plagieringskontrollen kan noen ganger ha hikke

Her om dagen sendte en lærer meg et eksempel på noe rart. Han hadde en oppgave på it's learning og satte opp at innleveringene skulle kjøres gjennom Ephorus (plagieringskontrollen). Da resultatene kom, visste det seg at her var var det et svar med 89% treff på kopiering fra andre "åndsverk". Nysgjerrig som læreren var, klikket han selvsagt på Vis. Skuffelsen var stor da han fikk se at nå stod det 0% treff og at rapporten var tom .

Jeg kunne ikke hjelpe læreren og sendte alt over til it's learning. Jeg var også inne og titta på oppgaven og kunne heller ikke finne noe som var feil der. it's learning kjørte "åndsverket" gjennom plagieringskontrollen flere ganger, men fikk hver gang ut at det var 0% treff.

Etter ei uke med testing og sjekking konkluderte vi med at årsaken til det første resultatet må ha vært at Euphorus har hatt "et snev at hikke" i det den første gjennomkjøringen/sjekken av dokumentet skjedde. Eleven kan være fornøyd, mens den aktuelle læreren må trøste seg med å skrive "Dette er avskrift!" på de andre innleveringene som hadde "stygge røde tall"

Ingen kommentarer: