torsdag 2. oktober 2008

Spam-meldinger

En del brukere på it's learning-siten til Nordland fylkeskommune har fått det for seg at det er gøy å sende ut meldinger til maaaaange personer samtidig. Innholdet varierer fra bare tull og tøys til ting som kan virke støtende for enkeltpersoner eller grupper. Fellesnavn for slik aktivitet er SPAM og generelt er det en ting som de aller fleste setter liten pris på å få i innboksen.

De fleste bare sletter dette, men siden vi er i en opplæringssituasjon er et viktig at de som sender ut dette også blir gjort oppmerksom på hva de driver på med. Selv praktiserer jeg å sende videre meldinga til den skolen der synderen befinner seg og be skolens ansvarlige gjøre det de mener er nødvendig i saken. Skulle det være slik at du får slike meldinger og ikke finner ut hvor dette kommer fra, er det fullt mulig å ta kontakt med meg for å få nødvendige persondata eventuelt videresende meldinga til meg så skal jeg sørge for at avsenderen "får navnet sitt i programmet". Og bare for å understeke dette: Det er nesten helt umulig å sende en melding i it's learning uten at vi kan finne ut hvem som er avsender .

De samme rutinene gjelder selvsagt også meldinger som sendes til enkeltpersoner og som anses som støtended/krenkende/mobbende for mottaker.

Ingen kommentarer: