fredag 7. november 2008

Nettverk i nye former

Gjennom tidene har mennesket bygget nettverk. Målene har første omgang vært å styrke egen posisjon gjennom støtte fra andre. Historisk sett har de nettverkene vi har sett enten bestått av stater (koalisjoner) eller middelaldrende menn som klapper hverandre på skuldra og backer hverande opp. Var det noen som nevnte Frimurere . Uansett var ofte en forutsetning for å utnytte disse nettverkene at en kunne møte medlemmene fysisk.

I dag har begrepet nettverk fått en helt annen dimensjon. Det er snakk om de små og tette nettverkene, de løse nettverkene, de globale nettverkene ....... og alt har fellesnevneren digtitale nettverk eller nett-nettverk. Noen kaller det til og med sosiale digitale nettverk.

I bloggen Tanketråder har Ingunn Kjøl Wiig skrevet et innlegg om hvordan du starter med å bygge og delta i slike nettverk. For mange (spesielt de unge med flere hundre "venner" på Facebook) er dette opplagt, men for oss over 50 er det kanskje noe å hente her.

OPPDATERING 08.11.08.

June skriver på sin blogg Tanker et par innlegg om dette med nettverk og ikt (Sosiale web) (Midtøsten pr. Facebook). Kanskje det også er på tide å vurdere hvilke konsekvenser dette bør få for "livet i skolen"?

Den 16. oktober gjennomførte ITU en komferanse om Sosial web og læring. Om du vil, kan du se video fra en del av innleggene her. Du finner bl.a et innlegg av Bård Vegar Solhjell.

Ingen kommentarer: