tirsdag 4. november 2008

Penger å spare?

I en artikkel fra 03.11.08 skriver digi.no at Skole sparer millioner på åpne standarder. Det er ei oppsummering av hvordan Møre og Romsdal fylkeskommune utnytter Web 2.0 - teknologi og åpen og fri programvare i sin IKT-satsing innen videregående skole. UNGweb.no er basert på publiseringsverktøyet eZ-Publish.

I artikkelen heter det : UNGweb er en webportal for læringsressurser og verktøy for ungdom og elever i Møre og Romsdal fylke. Grensesnittet består av små programmer, «widgets», som elevene kan velge selv og legge inn i sin personlige portal. Brukerene kan designe og redigere sitt eget arbeidsområde som de selv ønsker. Det er pedagogisk relaterte tjenester som lærebøker, oppgaver, prøver, ordbøker, tester, lagring, lærer-elev-dialog, e-post, tekstbehandling, kalkulatorer, kalender og mer - alt hentes fra Internett. Samtidig distribueres nyheter som er relatert til ungdom. De fleste tjenestene nås via en felles pålogging, som er blitt mulig via FEIDE-tjenestesten fra Uninett

Det som ikke kommer fram her, er om tjenesten også inkluderer bruk av et LMS. Hvis ikke, vil det være meget spennende å finne ut hvordan en administrerer, arkiverer og sikrer deler av disse tjenestene. Jeg har i alle fall vansker med å se hvordan elever ut fra dagens krav til "kontroll" skal kunne gjennomføre prøver via et slikt system. Uansett er dette spennende .

Ingen kommentarer: