tirsdag 3. februar 2009

Bruk av PC til eksamen


Ser at Udir har kommet med nytt skriv om Bruk av datamaskin til eksamen i Kunnskapsløftet. Ikke mye nytt fra den kanten denne gangen heller. Det er fy-fy med kommunikasjon og internett. Ellers oppfordres skolene til å la elevene benytte PC til eksamen. Jeg håper at alle lærere er flinke til å lære elevene å hente inn, lagere og organisere relevant informasjon på egen PC - f.eks ved å bruke tillegget ScrapBook i Firefox (det finnes sikkert flere).

Håpet framover er jo at politikere og direktoratet finner fram til ny eksamensformer som er slik at ikt kan tas i bruk som et fullverdig verktøy under eksamen. Det er egentlig litt pussig at høgskoler og universiteter kan drive med hjemmeeksamen, gruppeeksamen...... der både internett og kommunikasjon er tilgjengelig uten at det inspirerer de ansvarlige til å teste ut dette for videregående skoler.

1 kommentar:

Leif sa...

Et stort paradoks ja. Jeg er nettstudent i spansk (noe skal man jo bruke kvelder og helger på), og har hele mai på meg til å skrive en hjemmeoppgave med latinamerikansk historie med alle mulige hjelpemidler. På bakgrunn av denne settes karakter på 15 studiepoeng spansk.