onsdag 3. september 2008

Editorene i it's learning

En del har sikkert oppdaget at en av de gamle editorene (Active-X editoren) er forsvunnet fra it's learning. Det tror jeg er et resultat av bl.a press fra fylkeskommunene som ønsker at det bare skal være en editor i systemet. Derfor har produsenten lovet at de også skal fjerne java-editoren med det aller første. Da vil det bare bli to editorer tilbake:

  • Den enkle editoren som egentlig ikke kan benyttes til noe som helst
  • Rich-Text editoren som er innført over alt i de nye elementene som ligger i systemet.

Fylkene mener likevel at dagens versjon av RT-editoren er for svak. Den mangler en del grunnleggende funksjoner som bl.a.

  • flere muligheter i forhold til arbeid med bilder
  • flere muligheter i forhold til arbeid med tabeller
  • mulighet for å sette inn flash elementer
  • muligheter for anker-funksjoner

pluss litt anna smårusk.

I tillegg til de manglene som jeg nevner, lir dagens versjon av RT-editoren av flere stygge feil. Det gjelder spesielt når en skal arbeide med bilder og det forholdet av skrivemerket har en tendens til å leve sitt eget liv på skriveflata. Alt dette er meldt it's learning og vi håper at neste oppgradering skal rette opp det meste.

Selv om den har en del feil og mangler, vil jeg anbefale alle å gå over til å bruke RT-editoren fordi fordelene i forhold til java-editoren uten tvil oppveier ulempene. Du velger editor ved å gå inn på Mine innstillinger og velge Tilpass it's learning.

Ingen kommentarer: