tirsdag 2. september 2008

Kostnader på lagring


Datalagring koster penger ( i alle fall når den skal være sikker ) og fylkeskommunen betaler ca. 11.000 pr. måned for de dataene som vi lager og får tatt sikkerhetskopi av på it's learning. Det blir en del penger etterhvert. Siden mengden data stadig øker, øker også kostnadene

Å lagre elektroniske data er ikke som å lagre papirer. Etter hvert som vi lagrer papirer ser vi at bunkene vokser og når hyller er i ferd med å ramle av veggene, forstår vi at noe må kastes. Elektroniske data er ikke slik. Vi ser dem ikke og derfor er det lett å glemme gamle data som egentlig burde vært sletta.

Det er likevel like viktig å rydde i elektroniske data som i papirene våre. Data som er utgått på dato og bare ligger og tar opp plass bør slettes. Det kreves store maskinressurser å drive og flytte søpla til backupsystemer og ta vare på den der. I tillegg koster det penger som fylkeskommunen kunne brukt til andre ting.

Ta derfor en runde på egene aktive og arkiverte fag, ditt filområde (ePortfolio - Filer) pluss Meldinger (alle bokser) i it's learning og slett gammelt søppel som ingen har bruke for. Det beste av alt er at du ikke trenger å sortere, ikke slepe rundt på søppelsekker og PCen kjører kanskje it's learning litt raskere etterpå.

Ingen kommentarer: