mandag 8. september 2008

OpenOffice og MathType

Fordi det ligger en light-versjon av formelredigereren MathType i MS Word, bruker mange realfagslærere MathType (light-versjonen eller full versjon) når de "skriver matematikk" (utregninger, formler...) i MS Word. Det fungerer meget bra og MathType integrerer seg automatisk i MS Word ved installasjon.

Nå er det flere som har begynt å bruke OpenOffice Writer i stedet for MS Word som tekstbehandler, og mange har savnet å kunne få MathType integrert på samme måten i Writer som i MS Word. Selv om det finnes en egen formelredigerer i Writer, er det greit å kunne fortsette med den programvaren en kjenner fra tidligere . Bernt Johnsen ved Ski videregående skole har derfor utviklet en programsnutt som fikser dette. Du finner programmet her og en manual for hvordan dette skal gjøres her. Merk deg:

  • det som kalles Pakkebehandler i manualen kalles Utvidelsesbehandling i de siste versjonene av OpenOffice
  • du må ha installert MathType på PC-en i tillegg om dette skal fungere. Hvis du ikke har programmet, kan du laste det ned her.

Jeg har testa dette på OpenOffice ver. 2.4 og MathType 5.0. Jeg er ikke sikker på om det fungerer på Open Office 3.0 og/eller MathType 6.0.

Ingen kommentarer: